December 4, 2016
Latest News Update

Indian Geography Questions Answer Hindi In English Quiz 2016

Indian Geography Questions Answer Hindi In English Quiz 2016

Indian Geography Questions Answer Hindi In English Quiz 2016

Indian Geography Questions Answer Hindi In English Quiz 2016

1. Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA) was established in the year?

A.    1985
B.    1987
C.    1989
D.    1991

Ans : {A} 1985

2. The Beej Bachao Andolan began in the late 1980s was led by?

A.    Sundarlal Bahuguna
B.    Bhagat Singh Koshyari
C.    Vijay Jardhari
D.    None of the above

Ans : {C} Vijay Jardhari

3. DD Kisan is an Indian agriculture television channel was launched in the year?

A.    2013
B.    2014
C.    2015
D.    2016

Ans : {C} 2015

4. Pradhan Mantri Krishi Sinchai Yojana has amalgamated how many ongoing programmes of different ministries?

A.    2
B.    3
C.    4
D.    5

Ans : {B} 3

5. Which international institution is assisting India’s Neeranchal National Watershed Project?

A.    IMF
B.    AIIB
C.    World Bank
D.    AdB

Ans : {C} World Bank

6. Indian Institute of Soil and Water Conservation is located at?

A.    Dehradun
B.    Lucknow
C.    Kanpur
D.    Nagpur

Ans : {A} Dehradun

7. Central Institute of Brackishwater Aquaculture (CIBA) is located at?

A.    New Delhi
B.    Bengaluru
C.    Chennai
D.    Kolkata

Ans : {C} Chennai

8. Indian Institute of Spices Research is located at?

A.    Shimla
B.    Lucknow
C.    Kozhikode
D.    Kolkata

Ans : {C} Kozhikode

9. Central Island Agricultural Research Institute (ICAR) is located at?

A.    Port Blair
B.    Panji
C.    Kozhikode
D.    Nagpur

Ans : {A} Port Blair

10. Central Arid Zone Research Institute is located at?

A.    Jodhpur
B.    Faridabad
C.    Jammu
D.    Mysore

Ans : {A} Jodhpur

Popular Topic On Rkalert

Current Affairs March 2016 For SSC Bank Railways U... Current Affairs March 2016 For SSC Bank Railways UPSc 1. Indira Gandhi International Airport ...


More News Like Our Facebook Page Follow On Google+ And Alert on Twitter Handle


User Also Reading...
RRB NTPC Result 2016 IBPS Clerk Recruitment Rio Olympic 2016
JobAlert Android Apps Punjabi Video
HD Video Health Tips Funny Jokes

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Read All Entertainment And Education Update in Hindi