December 9, 2016
Latest News Update

Current Affairs 2016 General Knowledge Quiz Hindi In English

Current Affairs 2016 General Knowledge Quiz Hindi In English

Current Affairs 2016 General Knowledge Quiz Hindi In English

Current Affairs 2016 General Knowledge Quiz Hindi In English


1. Which state government has recently abolished agriculture income tax?

[A]Karnataka
[B]Rajasthan
[C]Bihar
[D]Assam

Ans :  [A] Karnataka

2. Janani Sewa is a newly introduced scheme by which ministry?

[A]Ministry of AYUSH
[B]Ministry of Health and Family Welfare
[C]Ministry of Railways
[D]Ministry of Social Justice and Empowerment

Ans : [C] Ministry of Railways

3. “Rajasva Gyan Sangam”, the annual conference of tax administrators 2016 will be held in which city?

[A]New Delhi
[B]Allahabad
[C]Mumbai
[D]Rajkot

Ans : [A] New Delhi

4. Which state has become the first Indian state to launch open government data portal to promote transparency?
 
[A]Tripura
[B]Odisha
[C]Sikkim
[D]Assam

Ans : [C] Sikkim

5. Who won the 2016 Australian Open Super Series Women’s singles Badminton trophy?

[A]PV Sindhu
[B]Yihan Wang
[C]Saina Nehwal
[D]Sun Yu

Ans : [C] Saina Nehwal

6. Which of the following has been conferred with the national award for best performing central PSU for Green Energy initiatives?

[A]Reserve Bank of India
[B]Neyveli Lignite Corporation Limited
[C]Airports Authority of India
[D]Rail Vikas Nigam Limited

Ans : [C] Airports Authority of India

7. Who has won the 2016 International Dublin Literary Award?

[A]Akhil Sharma
[B]Shantanu Guha
[C]Nirmal Jain
[D]Preeti Kapoor

Ans : [A] Akhil Sharma

8. Who has been ranked No.1 according to the Forbes’ 2016 list of world’s 100 highest-paid athletes?

[A]Roger Federer
[B]Novak Djokovic
[C]Cristiano Ronaldo
[D]Lionel Messi

Ans : [C] Cristiano Ronaldo

9. Who has been appointed as a part-time member of the 21st Law Commission of India?

[A]Sobir Gokaran
[B]Satya Pal Jain
[C]Manoj Singh
[D]Akhilesh Srivastav

Ans : [B] Satya Pal Jain

10. The book “India’s Wars: A Military History (1947-1971)” has been authored by whom?

[A]Shiv Kunal Verma
[B]T M P Mahadevan
[C]Srinath Raghavan
[D]Arjun Subramaniam

Ans :  [D] Arjun Subramani

Popular Topic On Rkalert

Current Affaire For April 2016 Ssc Upsc Bank Railw... Current Affaire For April 2016 Ssc Upsc Bank Railway Current Affaire For April 2016 Ssc Upsc Bank R...


More News Like Our Facebook Page Follow On Google+ And Alert on Twitter Handle


User Also Reading...
RRB NTPC Result 2016 IBPS Clerk Recruitment Rio Olympic 2016
JobAlert Android Apps Punjabi Video
HD Video Health Tips Funny Jokes

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*