December 5, 2016
Latest News Update

Basic General Knowledge English current Affairs Gk Quiz 2016

Basic General Knowledge English current Affairs Gk Quiz 2016

Basic General Knowledge English current Affairs Gk Quiz 2016

Basic General Knowledge Hindi or English current Affairs Gk Quiz 2016

 

1. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

A. largest railway station
B. highest railway station
C. longest railway station
D. None of the above

Ans :A. largest railway station

2. Entomology is the science that studies

A. Behavior of human beings
B. Insects
C. The origin and history of technical and scientific terms
D. The formation of rocks

Ans : B. Insects    

3. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of
A.     Asia    B.     Africa
C.     Europe    D.     Australia

Ans : B.     Africa
    
4.Garampani sanctuary is located at

A. Junagarh, Gujarat
B. Diphu, Assam
C. Kohima, Nagaland
D. Gangtok, Sikkim

Ans : B. Diphu, Assam
    
5. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

A. Physics and Chemistry
B. Physiology or Medicine
C. Literature, Peace and Economics
D. All of the above

Ans :D. All of the above    

6. Hitler party which came into power in 1933 is known as

A. Labour Party
B. Nazi Party
C. Ku-Klux-Klan
D. Democratic Party

Ans : B. Nazi Party    

7.  FFC stands for

A. Foreign Finance Corporation
B. Film Finance Corporation
C. Federation of Football Council
D. None of the above

Ans :B. Film Finance Corporation    

8. Fastest shorthand writer was

A. Dr. G. D. Bist
B. J.R.D. Tata
C. J.M. Tagore
D. Khudada Khan

Ans : A. Dr. G. D. Bist    

9. Epsom (England) is the place associated with

A. Horse racing
B. Polo
C. Shooting
D. Snooker

Ans : A. Horse racing    

10. First human heart transplant operation conducted by Dr. Christiaan Barnard on Louis Washkansky, was conducted in

A. 1967
B. 1968
C. 1958
D. 1922

Ans : A. 1967   

Popular Topic On Rkalert

Current Affairs June 24 For Upsc Ssc Bank Po Railw... Current Affairs June 24 For Upsc Ssc Bank Po Railwaiy Exam 1. Union Minister of Health J ...


More News Like Our Facebook Page Follow On Google+ And Alert on Twitter Handle


User Also Reading...
RRB NTPC Result 2016 IBPS Clerk Recruitment Rio Olympic 2016
JobAlert Android Apps Punjabi Video
HD Video Health Tips Funny Jokes

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Read All Entertainment And Education Update in Hindi