December 5, 2016
Latest News Update

Basic General Knowledge English Current Affairs Gk Quiz 2016

Basic General Knowledge English Current Affairs Gk Quiz 2016

Basic General Knowledge English Current Affairs Gk Quiz 2016

Basic General Knowledge English Current Affairs Gk Quiz 2016


1. Federation Cup, World Cup, Allywyn International Trophy and Challenge Cup are awarded to winners of

A.     Tennis    B.     Volleyball
C.     Basketball D.     Cricket

Ans : B.     Volleyball    

2. Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on

A.     May 8
B.     May 18
C.     June 8
D.     June 18

Ans : A.     May 8    

3. Famous sculptures depicting art of love built some time in 950 AD – 1050 AD are

A. Khajuraho temples
B. Jama Masjid
C. Sun temple
D. Mahabalipuram temples

Ans : A. Khajuraho temples    

4. Gravity setting chambers are used in industries to remove

A.     SOx
B.     NOx
C.     suspended particulate matter
D.     CO

Ans : C.     suspended particulate matter    

5.  Guwahati High Court is the judicature of

A.     Nagaland
B.     Arunachal Pradesh
C.     Assam
D.     All of the above

Ans : D.     All of the above    

6. Friction can be reduced by changing from

A. sliding to rolling
B. rolling to sliding
C. potential energy to kinetic energy
D. dynamic to static

Ans : A. sliding to rolling    

7. During eleventh Antarctic Expedition in Nov. 1991/March 1992 ____ was installed.

A. SODAR (SOnic Detection And Ranging)
B. Second Permanent Station ‘Maitree’
C. First permanent station ‘Dakshin Gangotri’
D. None of the above

Ans : A. SODAR (SOnic Detection And Ranging)    

8. From the following, choose the set in which names of Secretary-Generals of the UNO are arranged in correct chronological order?

A. U Thant, Kurt Waldheim, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie.
B. Trygve Lie, Dag Hammarskjoeld, U Thant, Kurt Waldheim.
C. Trygve Lie, U Thant , Dag Hammarskjoeld, Kurt Waldheim.
D. U Thant, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie, Kurt Waldheim.

Ans : B. Trygve Lie, Dag Hammarskjoeld, U Thant, Kurt Waldheim.    

9. Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

A. Taoism
B. Judaism
C. Zoroastrianism (Parsi Religion)
D. Shintoism

Ans : C. Zoroastrianism (Parsi Religion)    

10. Film and TV institute of India is located at

A. Pune (Maharashtra)
B. Rajkot (Gujarat)
C. Pimpri (Maharashtra)
D. Perambur (Tamilnadu)

Ans : A. Pune (Maharashtra)  

 

Popular Topic On Rkalert

Current Affairs 07 June 2016 Upsc Ssc Ibps Bank Ra... Current Affairs 07 June 2016 Upsc Ssc Ibps Bank Railway Exam Current Affairs 07 June 2016 Upsc Ss...


More News Like Our Facebook Page Follow On Google+ And Alert on Twitter Handle


User Also Reading...
RRB NTPC Result 2016 IBPS Clerk Recruitment Rio Olympic 2016
JobAlert Android Apps Punjabi Video
HD Video Health Tips Funny Jokes

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Read All Entertainment And Education Update in Hindi