December 5, 2016
Latest News Update

Basic General Knowledge Bank Job current Affairs Gk Quiz 2016

Basic General Knowledge Bank Job current Affairs Gk Quiz 2016

Basic General Knowledge Bank Job current Affairs Gk Quiz 2016

Basic General Knowledge Bank Job current Affairs Gk Quiz 2016

1. Galileo was an Italian astronomer who

A. developed the telescope
B. discovered four satellites of Jupiter
C. discovered that the movement of pendulum produces a regular time measurement
D. All of the above

Ans : D. All of the above    

2. Habeas Corpus Act 1679

A. states that no one was to be imprisoned without a writ or warrant stating the charge against him
B. provided facilities to a prisoner to obtain either speedy trial or release in bail
C. safeguarded the personal liberties of the people against arbitrary imprisonment by the king’s orders
D. All of the above

Ans : D. All of the above    

3. Exposure to sunlight helps a person improve his health because

A. the infrared light kills bacteria in the body
B. resistance power increases
C. the pigment cells in the skin get stimulated and produce a healthy tan
D. the ultraviolet rays convert skin oil into Vitamin D

Ans : D. the ultraviolet rays convert skin oil into Vitamin D    

4. Golf player Vijay Singh belongs to which country?

A.     USA    B.     Fiji
C.     India    D.     UK

Ans : B.     Fiji    

5. Guarantee to an exporter that the importer of his goods will pay immediately for the goods ordered by him, is known as

A. Letter of Credit (L/C)
B. laissezfaire
C. inflation
D. None of the above

Ans : A. Letter of Credit (L/C)    

6. First Afghan War took place i

A. 1839
B. 1843
C. 1833
D. 1848

Ans : A. 1839    

7. Gulf cooperation council was originally formed by

A. Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates
B. Second World Nations
C. Third World Nations
D. Fourth World Nations

Ans : A. Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and United Arab Emirates    

8. First China War was fought between

A. China and Britain
B. China and France
C. China and Egypt
D. China and Greek

Ans : A. China and Britain    

9. Dumping is

A. selling of goods abroad at a price well below the production cost at the home market price
B. the process by which the supply of a manufacture’s product remains low in the domestic market, which batches him better price
C. prohibited by regulations of GATT
D. All of the above

Ans : D. All of the above    

10. For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are

A.     26 m x 14 m    B.     28 m x 15 m
C.     27 m x 16 m    D.     28 m x 16 m

Ans : B.     28 m x 15 m    

Popular Topic On Rkalert

Current Affairs Gk Quiz Online Question And Answer Current Affairs Gk Quiz Online Question And Answer Current Affairs Gk Quiz Online Question And An...


More News Like Our Facebook Page Follow On Google+ And Alert on Twitter Handle


User Also Reading...
RRB NTPC Result 2016 IBPS Clerk Recruitment Rio Olympic 2016
JobAlert Android Apps Punjabi Video
HD Video Health Tips Funny Jokes

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Read All Entertainment And Education Update in Hindi